Az ember kezdetekben csak a biztonságérzete miatt igényelte az éjszakai világítást. A tűz nem csak meleget, de fényt is adott, amivel észrevehető volt a sötétben leselkedő veszély. Azóta civilizációnk már nem csak a biztonságot, de a produktivitás új szintjét tudja kivitelezni különböző fényforrásaival. Alapvető szükségletünkké vált a jó megvilágítás, aminek széles választékából többféle igényre kereshetünk megoldást.
 Fontos, hogy a szemnek kényelmes és egészséges fényforrást válasszunk, mivel egy 21. századi ember a tabletek, okostelefonok, és más digitális kijelzők világában sokkal többet néz közeli tárgyakat, mint azelőtt. Köztudottan terheli a szemet, mivel ösztönösen kevesebbet pislogunk használatuk közben, amitől kiszáradhat a szemünk, illetve megerőlteti és kifárasztja azt. A szem nem kap elég időt a pihenésre, és tulajdonképpen elszokik a szem a távolba eső dolgokra fókuszálástól. Ez akár szemromláshoz is vezethet, ami sokszor azért történik, mert a kijelzők mögötti háttér gyéren van megvilágítva. Ezért kell megbizonyosodni arról, hogy a világítás megfelelő legyen.

A Modee Premium Line Panel Glass szériája tökéletes választás lehet hotelek, iskolák, kórházak, közintézmények, tárgyalók, irodák és egyéb hasonló belterek megvilágítására.
 Választásunk egyik oka lehet a fény színhőmérséklet, ami alapján többféleképp tudunk a megvilágított helyre hatni. A fény színhőmérsékletét Kelvinben (K) mérjük, amiből az emberi szem 800K és 20 000 K-t képes észlelni. Háromféle fényt különböztetünk meg értéktartományuk szerint:

  • Hidegfehér, amely megfelel az 5400-5000 K értéknek.
  • Természetes (semleges) fehér, 3500–5000 K hőmérsékleten.
  • Melegfehér, 2700 és 3500 K közötti értéktartományban.

A fényforrásunk színe ugyan nem hat a szemünk egészségére, de a színhőmérséklet közvetlenül befolyásolhatja hangulatunkat és érzelmi állapotunkat is. Például a hideg fény világosabbnak tűnik, emiatt növeli a mentális tevékenységet, a koncentrációnkat, éberebbé tesz és ez ajánlott az irodák és más munkahelyek megvilágításához. Míg egy meleg fény fordítottan hat ránk: ellazít, megnyugtat és kényelmes hangulatot teremt számunkra. Az ilyen színhőmérsékletű fényforrások leginkább hálószobákba és az otthon megvilágítására alkalmasak. A Panel Glass tökéletes választás az irodai megvilágításhoz 4000K fehér SMD 2835 típusú LED-jével.

A LED-ek nem károsítják a látást, gazdaságos és pozitív hatással vannak az emberi pszichére is, mindemellett pedig környezetbarát megoldás. Természetes napfényhez hasonló fényt bocsát ki és így nem okoz problémát a szemnek, ami által a legjobb választás, ha munkahelyekre keresünk fényforrást. Ezen kívül a fényük csökkentik a számítógéppel végzett munka káros hatásait is.
 A Panel Glass egyik típusa SMD 2835 típusú LED-ekkel működik, ami képes 40 W teljesítménnyel 3600 lumen fényáram kibocsátására, amit egy 1050 mA áramerősségű Flicker Free PHILIPS driver irányít. Nagyobb méretű verziója 50 W teljesítményből 5000 lumen fényáramot képes kibocsátani, amit ugyanolyan driver irányít.

 Ennek a SMD LED-nek rendkívül jó a színvisszaadási indexe: CRI>90 is.
 Ez a CRI (Color Rendering Index) egy olyan paraméter, aminek célja, hogy az adott megvilágítás milyen pontosan adja vissza az eredeti színeket. A 100-as érték a tökéletes megvilágításra vonatkozik, amiben minden szín tökéletesen leképezhető. A precíz munkákhoz elegendő a CRI90 érték és az ennél nagyobb értékű, ami biztosítja a pontos színvisszaadást és kontrasztot.
 Ezen kívül UGR<19 értéke is tökéletes irodai munkák elvégzéséhez.
Az UGR (Unified Glare Rating) egy olyan mérőszám, amellyel a világítás által okozott vakító káprázás kellemetlen érzése kifejezhető. A káprázás akkor alakulhat ki, mikor a fényforrásnak erős fénye közvetlenül a szembe jut, tehát elvakítja az embert. Ennek mérete ugyan nem csak a világítótesttől működik, de általában ezeken jelölik erősségét. Ennek a tényezőnek a leírására hozták létre azt a szabályrendszert, amit UGR besorolásnak nevezünk. Ez egy viszonyszám, amit a lámpatest fénysűrűsége és a környezet fénysűrűsége közti viszonyt jelöli.
 Irodákban és más munkahelyeken fontos az UGR érték, mivel állandóan káprázó fényben dolgozni negatív következményekkel járhat. Fárasztja a szemet, megnehezíti a képernyő olvasását és csökkenti a produktivitást. Ezeken a helyeken leginkább UGR<19 a szabványérték, de a nagyobb precizitást igénylő műhelyeknek, vagy tervezői irodáknak UGR<16 az értéke.

A Panel Glass széria átlátszó panel kialakítása után kapta nevét.
 Anyaga polimetil-metakrilát (PMMA), ami egy üvegszerű, áttetsző műanyag, amit előszeretettel használnak az üveg helyettesítésére, mivel ez az anyag nem törékeny. Átlátszósága miatt az SMD 2835 típusú LED-jei nem csak lefelé, hanem felfelé is világítanak felfelé és lefelé is 120°-os szögben. Ezt mennyezetre szerelés által lehet a legjobban kihasználni, amit négy függesztőkötelével lehet kivitelezni.
 A széria egyik 30 cm x 150cm nagyságú, 50W-tos típusa magába foglal egy Dali dimmert, ami által a panel fényárama szabályozható. Ezt a dimmert egy falra szerelhető érintőpaneles fényerőszabályzó kapcsolóval, vagy tekerőgombos fényerőszabályzó kapcsolóval lehet használni.
 Kerete tömörített alumínium anyagból készült, aminek kialakítása jó hővezető, így a fényforrás nem melegedik túl. Védve van rövidzárlat, túlfeszültség, és túláram ellen, illetve közepes méretű szilárd tárgyak ellen is védett, amit IP20 jelzése bizonyít.
 Ez az IP kód egy Nemzetközi Védettségjelölés, amit műszaki berendezéseken láthatunk. Az eszközök áramkörét ölelő tok környezeti behatások elleni védettségét jelzik vele. Ennek a kódnak első számjegye mindig szilárd anyagokkal kapcsolatos, a második pedig vízzel. Ez az IP20 jelzés tehát a 12 mm-nél nagyobb szilárd anyagok elleni védelmét mutatja, de nincs vízállósága.

A Panel Glass energiatakarékos, hosszú élettartamú és könnyű felépítésű LED panel, ami hotelek, iskolák, kórházak, közintézmények, tárgyalók, irodák és egyéb hasonló belterek megvilágítására ajánlott.

 

https://www.smokingacc.hu/hu/fenyforrasok/led-panel/termek-anyaga/411