Az Eastman Kodak Company (röviden Kodak) egy fotográfiára szakosodott amerikai multinacionális vállalat és nyílt részvénytársaság. 

George Eastman volt az alapító apja. Ő találta fel a száraz lemezes fotótechnikát, és ezeket a lemezeket értékesítette hivatalos fotósoknak. A szárazlemezek kelendősége lenyűgözte Henry A Strong nevű üzletembert, és befektetője lett a cégnek. Így megalapították az Eastman Dry Plate Company-t a Rochesteri State Streeten 1889-ben. A céget pedig 1892-ben nevezték át Eastman Kodak Company-nek, amikor a cég átköltözött New Yorkba. Ezt a névválasztást később így magyarázta Eastman:

,,Mindig is tetszett a K betű. Erős és kifejező. Olyan nevet akartam, ami k-val kezdődik, és k-val végződik, egy sajátos anagramma, amiről mindenkinek ugyanaz a dolog jut eszébe.   "

1

A cégnek nagyon sokáig a fotográfia volt az egyetlen üzletága. Minden terméküket ezzel kötöttek össze és hamar piacvezetővé váltak. Sikerült olyan fényképezőgépeket kialakítaniuk, amelyek viszonylag könnyű súlyúak voltak és bennük 100 felvételre elegendő anyagot voltak képesek elhelyezni. A vásárlónak annyi dolga volt, hogy felhúzza a zárt és készítsen egy képet, majd a felvételeket géppel együtt vissza kellett vinni, hogy a benne lévő filmet a cég hívja elő. A gépet ezután némi fizetség után újra használható formában postán visszakapta a tulajdonosa.
 Ennek nyomán nyitotta meg 1888-ban a cég a világ első előhívólaborjait, miáltal az embereknek már nem maguknak kellett előhívniuk képeiket, hanem egy profi csapatból álló stáb készítette el, mely egyben garantálta azt is, hogy nem megy tönkre kép az előhívás során.

Az évek során több üzletágba is belevágtak, mint a mozgóképgyártás, dokumentumarchiválás, egészségügy, űrkutatások, és ezeknek ékes példáit lejegyezte a történelem is. Például a világtörténelem egyik legfontosabb eseményekor, 1969-ben Kodak kamerák által láthatta az emberiség az első holdraszállás pillanatait. Az egészségügy pedig előszeretettel alkalmazta a röntgenfelvételek alkalmával termékeiket, és szívesen fogadta támogatásukat, amit a Kodak rendszerint adományozott nekik. 

1

1986-ban belevágtak az energiaforrások gyártásába. Így jelent meg az első Kodak elem széria, a Supralife. Azóta többféle elemet is gyártottak, jelenleg pedig alkáli elemeket, lítium elemeket, gombelemeket és hallókészülékek elemeit gyártják, illetve a hozzátartozó néhány eszközt, mint az elemlámpák. Ezeken kívül sok más gyártásába is belefogtak, mint az eldobható borotvák, vagy LED izzókat, amiket a Smoking Acc. gyártja együttműködve a céggel.

Meleg szívvel ajánljuk megbízható ás jó minőségű termékeiket!