A 2020-as évünkre világszinten igen erősen rányomta a bélyegét a COVID-19. Mély nyomot hagyott az emberekben, mindenki sokkal jobban odafigyel a többszöri kézmosásra, a maszk használatára, illetve a további kormányrendeletek betartására. Igen fontos lett egészségünk megőrzése, illetve környezetünk tisztán tartása.
Sokan úgy gondolják, hogy fertőtlenítővel áttörölgetni elegendő a felületeket, ám ez soha nem fog olyan hatékonyságot biztosítani, mint egy UVC lámpa fertőtlenítő hatása. Ezen germicid fénycsővel ellátott lámpák 99,9%-ban biztosítják a levegő, víz vagy felületek hatékony fertőtlenítését! Nagyban hozzájárulnak a steril körülmények megteremtéséhez zárt helyiségekben.
Mint sokaknak ismert lehet az UV szó, mint a napból jövő láthatatlan sugárzás. Ezen emberi szemmel nem észlelhető elektromágneses sugárzás hullámhossza, amelynek hullámhossza 100-tól 380nm-ig terjed. Hullámhossztól függően különböztetünk meg UV-A, UV-B, UV-C, valamint V-UV sugárzást. Minket most az UV-C sugárzás foglalkoztat, aminek hullámhossza 200-tól 280nm-ig terjed. Pontosabban a germicid csövek 253,7nm hullámhosszon működnek, ugyanis itt fejtik ki leghatékonyabban fertőtlenítő hatásukat. Ha még jobban pontosítani akarunk, akkor itt fejti ki azt az ultraibolya sugárzást, amely képes megsemmisíteni a mikroorganizmusokat.
Ám ez a sugárzás nem csak a számunkra láthatatlan méretű vírusokra, baktériumokra jelent veszélyt, hanem ránk is, illetve minden élőlényre, ide érte az állatokat, vagy növényeket is. Ugyanis az UV-C sugárzás belülről pusztítja el a mikroorganizmusok sejtfalába behatolva az élő szervezeteket. Keringési, valamint anyagcserezavarokat okoz, károsítja a fehérjék szerkezetét. Ebből fakadóan fokozottan figyelni kell, hogy senki ne tartózkodjon az épp fertőtlenítés alatt álló helyiségben.
Az általunk gyártott UCV lámpák a fent említett kritériumoknak mind megfelelnek, megfelelőségi tanúsítvánnyal el vannak látva, egyen szó a fém, vagy műanyag kivitelezésről. Mindkét típusban 2 darab germicid cső fejti ki fertőtlenítő hatását, amelyek ahogy már fent említettük zárt helyiségekben elpusztítanak mindenféle vírust, baktériumot, gombát, algát, valamint protozoont. A zárt tér méretétől függ a fertőtlenítési folyamat hossza. Maximálisan 40nm2 helyiségig ajánljuk a lámpáinkat a maximális hatás elérése érdekében. Ekkora területet 1 óra alatt képes megtisztítani. A megtisztítani kívánt terület csökkenésével egyenes arányban csökken a fertőtlenítésre szánt idő is. Így a lámpa egy 10nm2 szobával negyed óra alatt végez.
A lámpa a bekapcsolást követően fél percig melegíti a csöveket, majd ezután kezdi el halvány lila szín kíséretében működését. Így addig van időnk elhagyni a helyiséget. Lámpáink mellé mellékelünk egy távirányítót is, amely 6-10 méteres távolságig képes irányítani a lámpát. Ez a távirányító roppant egyszerűen működik. Bekapcsolást követően hanghatás kíséretében beindul az eszköz, majd ki kell választanunk az időintervallumot a szoba méretétől függően. Ezután hagyjuk el a helyiséget, majd az idő lejárta után bizonyosodjunk meg arról, hogy a készülék kikapcsolt állapotban van és jól szellőztessük át a helyiséget. Ezt a folyamatot érdemes lehet akár heti többször is megismételni. Lámpáinkat elsősorban nappalik fürdőszobák, irodák, orvosi rendelők fertőtlenítésére ajánljuk!